Google ažurirao AdWords Ad Rank algoritam

Nitko ne zna točno koji je točan algoritam Googlea za indeksiranje stranica, kao niti za Google AdWords. Svi mi nagađamo i vrlo smo blizu točne formule, ali uvijek nedostaje onaj dio, detalj, ona žličica vegete koja čini čuda. No, Google je ažurirao i poboljšao svoj algoritam za Google AdWords Ad Rank kako bi uvažili neke novosti koje su razvili. Naravno, radi se o dodacima za oglase, ekstenzijama ili proširenim oglasima (ad extensions).

Ekstenzije sada utječu na pozicioniranje oglasa na samoj pretrazi, a Google je dao najbolji primjer tko će imati prednost u kojem slučaju:
Ako imate dva potpuno jednaka oglasa koji imaju istu cijenu oglašavanja te jednaki quality score (QS) tada će se oglas koji ima ekstenziju bolje plasirati i biti iznad oglasa bez proširenog oglasa.

Ad Rank tj. pozicija oglasa će također odlučivati da li će oglas biti prošireni tj. s ekstenzijom ili bez. Oglas koji je prvi na tražilici bit će dodatno nagrađen i imat će dodatke te će imati manji CPC (cost per click), a i vrlo vjerojatno veći CTR (click through rate).

Google traži od oglašivača da koriste ekstenzije u svojim oglasima kako bi pomogli samom korisniku sa više relevantnih informacija da lakše dođe do željene informacije. Zbog toga su to i implementirali u Ad Rank.  
JAVITE SE

Zatražite besplatnu procjenu!

Želite se oglašavati preko interneta i to putem Google Adwords? Niste sigurni koliko bi sve to koštalo? Javite nam se bez ikakve obveze, a mi ćemo napraviti analizu i savjetovati vas o daljnjim koracima. Sve to, naravno, BESPLATNO! više...

ŠALJI DALJE

Dovedite nam klijenta i uštedite do 30[%]!

Imate potencijalnog klijenta koji želi online oglašavanje? Preporučite nas.

Svaki klijent s kojim dogovorimo posao osigurava vama popust od 10%. Jedan klijent 10%, dva klijenta 20%, a tri i više klijenata osiguravaju vam POPUST od 30% na usluge koje pružamo.

Iskoristite ovu priliku i pošaljite prijatelju ponudu za suradnjom!

Zašto odabrati Digitalni Turizam?

- profesionalna smo i kreativna agencija koja nudi vrhunsku uslugu
- dugogodišnje iskustvo u internet marketingu (od 2005. godine)
- dio Google Partners programa za agencije
- certificirani AdWords stručnjaci
- nema dodatnih troškova - zna se koliki je mjesečni budžet i koliki je trošak za vođenje kampanje
- brza realizacija i podrška (odgovaramo na sve upite u roku 24 sata)
- BESPLATNA procjena i ponuda
- vaš uspjeh je i naš uspjeh